Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Semnarea Acordului de colaborare între instituțiile responsabile de gestionarea rezervelor materiale de stat și de mobilizare din Republica Moldova și România

Published on: Thu, 12/20/2018 - 14:50

Acordul a fost semnat la data de 19 decembrie 2018 la nivelul Secretarilor de stat în domeniile rezervelor materiale ale statului și de mobilizare a Ministerilor Afacerilor Interne din Republica Moldova și România – dlui Vitalie Bîrsan și dlui Dorin Sandu Voicu.

 

Partea oficială a evenimentului a avut loc în Sala mare de protocol a MAI din Republica Moldova. Împreuna cu Secretarii de stat au participat și membrii de conducere din cadrul ambilor instituții omoloage din România și Moldova. Ulterior, a fost efectuată vizita partenerilor din țara vecină la sediul Agenției Rezerve Materiale.

 

Directorul Agenției dl Emil Gagiu și șefa Direcției economico-financiare dna Larisa Goncear au prezentat oaspeților din România conducătorii din diferite domenii de activitate a Agenției, prezenți la ședință. Fiecare din conducătorii instituțiilor subordonate ARM a descris în general activitatea întreprinderilor conduse și sarcinile principale ce stau în fața lor.

 

Imediat după partea de prezentare, directorul a introdus colegii din instituția omologă în starea actuală a reformei ARM. Au fost menționate principalele modificări introduse în baza reformei și comparate cu specificul de activitate al ANRSPS. Dl Dorin Sandu Voicu a menționat că principala realizare atinsă de către instiuția condusă de dumnealui este faptul că ANRSPS dispune de resursele și capacitățile suficiente pentru intervenirea operativă în caz de urgența. Dl Mavrodin, director din cadrul ANRSPS, a remarcat faptul că succesul oricărei inițiative de ajustare a unui sistem în mare măsură depinde de integrarea soluțiilor tehnologice moderne în activitatea de bază.

 

Colegii din România au declarat că primii pași după semnarea Memorandumului de cooperare sunt familiarizarea ambelor părți cu specificul de activitate, organigrama și baza normativă a partenerului.

 

Acest acord are menirea să consolideze cooperarea între ambele părți, în domeniul rezervelor de stat și să contribuie la promovarea stabilităţii, securităţii în regiune. Totodată va permite schimbul de experienţe şi bune practici instituțiile responsabile de rezervele materiale, în baza principiilor respectării reciproce, independenţei, încrederii şi cooperării.