Agenția Rezerve Materiale a încheiat procedura de recepționare a grâului alimentar în rezervele de stat, eliberat în scopul împrospătării cu decalaj în timp.
În acest context, angajații Agenției au supravegheat întreg procesul de împrospătare a grâului alimentar, începând cu recoltarea, transportarea și până la depozitare.
Au fost întreprinse măsuri privind prelevarea probelor, în scopul stabilirii calității boabelor de grâu, aceasta fiind o condiție esențială în procesul de restituire a culturii cerealiere de către operatorul economic.
Procedura a finalizat cu efectuarea măsurărilor tehnice din silozurile cu grâu și sigilarea acestora, astfel s-a asigurat reîntregirea stocurilor de grâu supuse împrospătării, precum și securitatea alimentară a țării.
În prezent, rezervele de stat cerealiere sunt asigurate în proporție de 95%, ceea ce reprezintă cea mai ridicată cotă din ultimii 30 de ani, subliniind un efort semnificativ în gestionarea resurselor alimentare.