Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Prima tranșă de motorină donată de România a ajuns în Republica Moldova

Published on: Wed, 19/05/2021 - 14:17

La data de 17 mai 2021 Agenția Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a recepționat primul lot de motorină care face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, oferit de Guvernul României.

La eveniment au participat, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, Ambasadorul României la Chișinău, E. S. Daniel Ioniță, reprezentanți ai Președinției, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Mariana Grama, directorul Agenției Rezerve Materiale, Gheorghe Tretiacov, precum și reprezentanți ai autorităților publice.

Astfel, în cadrul evenimentului a fost oferită prima tranșă de 1200 tone de motorină Euro-5, din totalul de 6000 tone donată de Guvernul României, destinată agricultorilor afectați de seceta anului 2020. Următoarele 4 (patru) tranșe, a câte 1200 tone, vor fi transportate la 24, 31 mai și 07, 14 iunie anul curent.

În temeiul Hotării Guvernului Republicii Moldova nr. 26/2021 cu privire la ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat sprijinului agricultorilor afectați de secetă, Agenția Rezerve Materiale a fost desemnată ca autoritate responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența și distribuirea produsului energetic – motorină, acordat în calitate de ajutor umanitar.