Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Ministerul Afacerilor Interne și instituţiile subordonate au celebrat Ziua Internaţională a Copiilor

Published on: Sat, 06/01/2019 - 14:45

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, Ministerul Afacerilor Interne împreună cu toate instituțiile subordonate au organizat astăzi un eveniment dedicat copiilor.

Sărbătoarea s-a desfășurat pe stadionul “Dinamo” din Chișinău şi a început cu un mesaj de felicitare din partea Secretarului general de stat al MAI, Simion Carp. El le-a urat copiilor vacanţă frumoasă şi i-a îndemnat să se bucure din plin de copilărie.

Astfel, în cadrul evenimentului cei mici au avut ocazia să participe şi să fie martorii mai multor activităţi frumoase.  Garda de Onoare a MAI  a impresionat cu un program de defilare, iar Lachi, câinele Poliţiei de Frontieră  i-a încântat pe micuţi cu demonstraţiile sale. Copiii dinamoviști ai CSC au pregătit un spectacol de  scrimă, iar membrii grupului“NG Dans”au prezentat câteva dansuri moderne.  În cadrul evenimentului copiii au avut ocazia  să viziteze câteva expoziții de tehnică și să deseneze pe asfalt. Pe parcursul activităților, micuții au primit cadouri, înghețată și băuturi răcoritoare.

Precizăm că în fiecare an conducerea Ministerului Afacerilor Interne împreună cu  șefii instituțiilor subordonate organizează activități dedicate Zilei Internaționale a Copiilor.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925. 

Tag: