Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Privind întrevederea dlui ministru al Afacerilor Interne cu angajații Agenției Rezerve Materiale

Published on: Sat, 03/24/2018 - 12:43

În urma aprobării Hotărîrii de Guvern nr. 219 din 12.03.2018, Agenția Rezerve Materiale a fost reorganizată în autoritatea administrativă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Cu acestă ocazie, în sediul Minesterului Afacerilor Interne a avut loc întrevederea colaboratorilor sitemului rezervelor materiale ale statului cu dl Alexandru Jizdan.

 

Împreuna cu dl ministru, au ținut discursul și alții oficiali din cadrul instituției. Secretar de stat în domeniul gestionării crizelor şi situaţiilor de urgenţă, rezervelor materiale de stat şi mobilizare, dl Vitalie Bîrsan a felicitat colectivul Agenției Rezerve Materiale cu finalizarea reorganizării și a transmis cuvîntul Direcorului general al instituției, dnei Larisa Goncear, pentru a prezenta dlui ministru noii colegi.

 

În rîndul său, dl Alexandru Jizdan a asigurat invitații că va face totul posibil ca trecerea Agenției în subordinea noului organ de conducere să fie una ușoară și cît mai puțin stresantă. Însă, dnu ministru a menționat faptul că principalele criterii de selecționare a colaboratorilor în sistemul afacerilor interne sunt disciplina, colegialitate și receptivitate. S-au identificat ca sarcini prioritare lupta cu burocrația, simplificarea mecanismului de gestionare a sistemului de rezerve materiale de stat și ridicarea nivelului de transparența a activității Agenției.

 

Experții din domeniul protecției informaționale, resurselor umane, protecției interne și anticorupție au împărtășit mai multe informații utile cu colegii din Agenție și au propus sprijinul lor în trecerea la noul mod de activitate a instituției.

 

La finalul vizitei la Ministerul Afacerilor Interne, colectivul Agenției Rezerve Materiale a fost invitat să viziteze Muzeul de istorie al instituției pentru a se familiariza cu etapele cheie ale dezvoltării acestui sistem extrem de important pentru securitatea cetățenilor ai Republicii Moldova.