Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Delegația Agenției Rezerve Materiale a Republicii Moldova a participat la a XIII-a ședința a Consiliului Consultativ al șefilor autorităților responsabile pentru gestionarea rezervelor materiale de stat din țările CSI

Published on: Wed, 08/30/2017 - 13:38

În perioada 23-24 august 2017 în capitala Belarusei, orașul Minsk, a avut loc a XIII-a ședinţă a Consiliului Consultativ al șefilor autorităților responsabile pentru gestionarea rezervelor materiale de stat din țările CSI. La ședința dată au participat delegații din 8 țări – Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Tadjikistan, Federația Rusă, Mongolia, precum și reprezentanții Comitetului Executiv al țărilor CSI. Din partea Agenției Rezerve Materiale a Republicii Moldova au fost delegați dl Nichifor Ioncu, șef Direcție rezerve materiale de stat, dna Larisa Goncear, șef Direcție economico-financiară, și dl Nicolae Seminahin, șef Direcție juridică.

 

Întrunirea a fost deschisă cu un discurs de bun-venit, susținut de Ministrul situațiilor excepționale a Republicii Belarus dl Vladimir Vașcenco, și condusă de către Președintele Consiliului Consultativ, șeful Departamentului rezervelor materiale al Ministerului Situațiilor Excepționale al Republicii Belarus dl Eugeniu Bondari.

 

În agenda ședinței au fost incluse 11 întrebări privind rezultatele activității membrilor Consiliului Consultativ pe parcursul anilor 2016-2017 și determinarea principalelor sarcini economice și organizatorice pentru anii următori. O atenție deosebită a fost acordată identificării direcțiilor prioritare de dezvoltare a sistemului rezervelor de stat; schimbului de experiență cu privire la problemele actuale ale formării și menținerii rezervelor strategice; automatizării sistemelor de evidență a rezervelor în contextul dezvoltării rapide globale a tehnologiilor informaționale și implementării lor în mai multe domenii social-economice. Rezultatele întrunirii au fost evaluate pozitiv de către participanți, iar activitatea în ansamblu a Consiliului Consultativ a fost recunoscută ca fiind productivă.

 

La sfârșitul părții oficiale a fost organizat și un program cultural pentru reprezentanții delegației, în cadrul căruia ei au avut ocazia să se familiarizeze cu unele dintre cele mai remarcabile locuri din partea centrală a Belarusei, cum ar fi monumentele de arhitectura din secolul XVI: Complexul Castelului Mir și Castelul familiei Radziwill din Nesvij.