Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Agenția Rezerve Materiale a eliberat materiale de construcție pentru localitățile afectate de vânt puternic și ploi torențiale

Published on: Fri, 07/12/2019 - 10:44

Agenția Rezerve Materiale a eliberat la indicația Guvernului materiale de construcție pentru lucrări de reparație a infrastructurii și caselor de locuit din raionul Basarabeasca.

Asta după ce ploaia și vântul puternic au făcut ravagii în mai multe localități din sudul țării, iar acoperișurile mai multor case de locuit au fost deteriorate. Astfel, țigla metalică, cheresteaua și foile de ardezie vor fi transportate de echipele de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Primul lot de materiale a ajuns ieri la Basarabeasca și urmează să fie distribuit de autoritățile publice locale.  În total,  au fost eliberate 10550 foi de ardezie, peste 170 m3 de cherestea şi peste 81 m2 de ţiglă metalică. Decizia privind acordarea ajutorului populaţiei a fost luată în urma şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale la nivel republican.

Amintim că la începutul acestei luni vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie, a deteriorat acoperişurile caselor de locuit în mai multe localităţi din raionul Basarabeasca, iar  salvatorii au fost solicitaţi pentru a efectua mai multe lucrări de deblocare a drumurilor.

Tag: