Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Agenția Rezerve Materiale celebrează Ziua Drapelului de Stat

Published on: Sat, 04/28/2018 - 19:17

Cea de-a 28-a aniversare de la desemnarea oficială a tricolorului ca drapel de stat al Republicii Moldova a fost celebrată astăzi la Agenția Rezerve Materiale.

 

Cu acest prilej, directorul general al instituției dna Larisa Goncear a remarcat în discursul său semnificația deosebită și valoarea istorică imensă a simbolului principal al statalității, independenței și integrității țării noastre. Spiritualitatea, puritatea, generozitatea poporului moldovenesc care sunt reprezentate de culorile drapelului au fost glorificați prin arborarea tricolorului de stat pe cupola Parlamentului republicii în urma cu 28 de ani.

 

„Tricolorul nostru afirmă identitatea poporului și statalitatea Republicii Moldova. Fiecare dintre noi să fie mândru de faptul că Republica Moldova are drept simbol un drapel sub care ne aducem aportul prin promovarea politicii statului în domeniul rezervelor materiale ale statului și astfel participăm la straja securității naționale. Eu vă felicit pe toți cu această Zi importantă pentru țară și vă chem la o activitate cu dăruire de sine pentru securitatea poporului și economiei naționale a RM. ARM se alătură la arborarea și cinstirea Drapelului de Stat și a Stemei de Stat a RM” – a declarant Larisa Goncear.

 

27 aprilie 1990 este ziua cînd tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat al Republicii Moldova. La împlinirea a 20 ani de la acesta decizie, în anul 2010, data respectivă a fost proclamată sărbătoare națională.