Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Agenţia Rezerve Materiale

A A A

Întrunirea Secretarului de stat din domeniul gestionării crizelor și situațiilor de urgență, rezervelor materiale de stat și mobilizare cu președintele ANRSPS din România dl Dorin Sandu Voicu

Published on: Wed, 04/25/2018 - 17:37

Ședința cu participarea delegației din Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din România conduse de președintele organizației dl Dorin Sandu Voicu a fost organizată la Chișinău în dată de 24 aprilie. Partea primitoare a fost reprezentată de dl Vitalie Bîrsan, Secretar de stat în domeniul gestionării crizelor și situațiilor de urgență, rezervelor materiale de stat și mobilizare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și dna Larisa Goncear, directorul general al Agenției Rezerve Materiale.

 

Reprezentanții sistemului rezervelor de stat din Republica Moldova au informat oaspeții privind planurile de integrare a Agenției Rezervelor Materiale ca o subdiviziune a Ministerului Afacerilor Interne. Dl Secretar de stat a remarcat în mod special dorința de a colabora cu partenerii externi în scopul schimbului de experiența și preluării bunelor practici ale lor, menționînd faptul că în prezent este deja stabilită comunicarea eficientă și activă cu partenerii din Republica Belarusia în aceast sens. Principalele sarcini actuale ale sistemului rezervelor materiale sunt participarea în elaborarea planului național de pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, precum și pregătirea cadrelor competente în domeniul respectiv.

 

La rîndul său, dl președinte al ANRSPS a exprimat disponibilitatea echipei de experți din cadrul instituției respective pentru o colaborare mai activă și fructuoasă. Dl Dorin Sandu Voicu a împărtășit cu colegii de peste Prut mai multe recomandări din experiența de activitate a ANRSPS și a pus accentul pe importanța deosebită a interacțiunii cu alte instituții care fac parte din sistemul de securitate economică a țării, precum și cu colegii externi din domeniile relevante. Colegii din România au apreciat la un nivel foarte înalt importanța deosebită a relațiilor de parteneriat dintre țările noastre și au propus sprijinul în realizarea sarcinilor planificate de organele administrative centrale din domeniul rezervelor materiale de stat din Republica Moldova.

 

Reamintim, că vizita precedentă a partenerilor din sistemul relevant al României a avut loc în luna noiembrie a anului 2017. În cadrul vizitei a fost organizată ședința de lucru cu participarea delegaților din țara vecină și angajaților Agenției Rezerve Materiale, responsabili de realizarea politicilor statului în domeniul rezervelor materiale de stat și de mobilizare, pe parcursul cărora au fost atinse mai multe subiecte importante, ce țin de organizarea și funcționarea sistemului respectiv.